/images/miljøzonen.jpg

Miljøzoner | Her er kravene til din varebil - 2023

Bliv klogere på de nye miljøzoner her, og læs her hvilken betydning det har for dig og din virksomhed. I flere europæiske lande er man begyndt at indføre såkaldte miljøzoner, der skal gøre luften i byområderne renere. Det er dog ikke kun i det store udland, at zonerne har gjort sit indtog. Det betyder, at der også i Danmark stilles helt konkrete krav til, hvornår din varebil må bevæge sig inden for bygrænsen – og fra 2023 skærpes reglerne yderligere.

De nye krav vil som udgangspunkt dække alle landets største byer: København, Aarhus, Odense og Aalborg. I første omgang vil det betyde, at varebiler registreret første gang før den 1. januar 2012 – og som ikke har installeret et partikelfilter – ikke lever op til de nye miljøkrav, der træder i kraft den 1. juli 2022.

2022

Varebiler, der er registreret første gang før den 1. januar 2012, og som ikke har et partikelfilter monteret, lever ikke op til de nye miljøkrav, som træder i kraft den 1. juli 2022.

2023

Fra 1. juli 2023 skal varebiler være registreret den 1. september 2016 eller senere, hvis de skal have godkendt adgang til miljøzoner.

Det er muligt at få eftermonteret et partikelfilter på din varevogn, hvis den ikke lever op kravene for partikeludledning. Det vil typisk koste mellem 5.000 og 10.000 kroner hos en mekaniker. Hvis du rammes af de nye krav og i denne forbindelse ønsker at erhverve dig en ny varebil, så kan du finde priser på fabriksnye kassebiler lige her.